در سال های اخیر ثبت شرکت در چین، میان سرمایه گذاران و صاحبان کسب و کار به عنوان یک فرصت مطرح شده است. در این مقاله سعی بر آن است تا این مقوله را به صورت جامع بررسی نماییم.
چین به عنوان دومین قدرت اقتصادی جهان و با داشتن جمعیتی بیش از یک میلیارد نفر، ظرفیت بازار بسیار خوبی به منظور راه اندازی کسب و کار دارد. GDP چین در سال 2021 رقمی بالغ بر 17.7 هزار میلیارد دلار بوده است که این حجم اقتصاد در کنار مشوق هایی که دولت چین برای سرمایه گذاران خارجی ایجاد کرده است می تواند انگیزه سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این کشور را بیش تر نماید.
امکان ثبت شرکت شما در چین از طریق ایران کامپو با کمترین دغدغه و سریع ترین زمان وجود دارد. برای اطمینان خاطر نمایندگان فارسی زبان ما در چین در هر لحظه آماده به پاسخ گویی به شما هستند. برای دریافت اطلاعات کامل در باره شرکت بازرگانی ایران کامپو روی لیننک کلیک کنید.
شرایط ثبت شرکت در چین
اکنون اصلی ترین سوال که برای مخاطبان پیش می آید این است که آیا هر فردی که قصد ثبت شرکت تجاری در چین را داشته باشد این امکان برای وی وجود دارد یا خیر؟
برای پاسخ به این سوال کافی است شرایط ثبت شرکت های تجاری در چین را بررسی نماییم(گفتنی است شرایط مزبور، شرایط ویژه ای نمی باشد و تقریبا هر شخصی این امکان را دارد.):
- مقدار مشخصی سرمایه (این میزان، توسط دولت چین تعیین می گردد)
- داشتن پاسپورت معتبر
- نوع کسب و کار و تجارت مدنظر جهت فعالیت مشخص گردد.
- پرداخت مالیات
- اگر سابقه فعالیت در حوزه تجاری مد نظر(که در بند 3 به آن اشاره شد) وجود داشته باشد ارائه مستندات مربوط به آن مزیت محسوب می شود.
مزایا
همانگونه که در ابتدای مقاله اشاره شد؛ فعالیت تجاری در چین به عنوان کشوری با اقتصاد پویا می تواند جذابیت های بسیاری داشته باشد که در این بخش بنا داریم به عناوین این مزیت ها بپردازیم:
- بیشترین سرعت رشد اقتصاد را در این کشور شاهد هستیم که این نکته مبین آن است که در سال 2030 چین بزرگترین و برترین اقتصاد دنیا خواهد شد.
- وجود فرهنگ مصرف در میان مردم این کشور، سبب شده تا بازار موجود در این کشور برای فعالیت تجاری از جذابیت خاصی برخوردار باشد.
- چین کشوری است که به سبب روح نوآوری موجود در صنعت آن به عنوان پیشرو در حوزه نوآوری در صنایع مختلف شناخته می شود و این نکته خود می تواند به عنوان یک مزیت جدی برای فعالیت اقتصادی در این کشور لحاظ گردد.
- وجود نیروی ماهر و ارزان (البته در برخی حوزه ها این امر صادق نمی باشد.) یکی دیگر از جذابیت ها را جهت فعالیت اقتصادی در این کشور فراهم می آورد.
معایب ثبت شرکت در چین
در بخش قبل به بررسی مزایای ثبت شرکت و فعالیت تجاری در چین پرداختیم، ولی در کنار مزایایی که در برای فعالیت در این کشور برشمردیم معایبی نیز وجود دارد که در زیر به آن اشاره می نماییم:
- جنگ اقتصادی میان دو اقتصاد برتر دنیا، یعنی چین و آمریکا می تواند علت برخی ناپایداری های اقتصادی باشد.
- سیاست های مقابله ای چین با موضوع کرونا که بر عملکردی برخی واحدهای تجاری تاثیر بسزایی داشته است.
- مسائل جدی در حوزه حاکمیت ارضی و محدوده سرزمینی که موجب تنش هایی میان هنگ کنگ، تایوان و تبت با چین شده است.
- یکی از خصائص محصولات چینی و اساسا اقتصاد چین عدم پایبندی به موضوع مالکیت معنوی و قوانین کپی رایت می باشد که این امر می تواند ریسک هایی را برای کسب و کار بوجود بیاورد.
انواع شرکت تجاری در چین
برای ثبت شرکت در چین روش های مختلفی وجود دارد که این تنوع در روش خود ناشی از تنوع در ماهیت شرکت ها می باشد.
در چین امکان ثبت شرکت به صورت خصوصی و یا حتی شرکت تحت نظر و حمایت دولت وجود دارد. حتی ثبت شرکت می تواند به صورت حضوری و یا مجازی می باشد(که از سال 2021 این امکان برای سرمایه گذاران پدید آمد.). این نکته شایان ذکر است هر فرد خارجی که واجد شرایط باشد امکان ثبت شرکت تجاری به صورت انفرادی یا شراکتی(شراکت با شرکاء چینی) را خواهد داشت.
نکات فوق الذکر برای سرمایه گذاران و یا صاحبان کسب و کار که تبعه غیر چینی باشند محدودتر به سه شیوه ذیل می باشد:
- ثبت شرکت های WFOE (شرکت های خصوصی) که در این شرکت کلیه اختیارات به صاحبان سهام داده شده است و این مدل از انواع شرکت ها برای سرمایه گذاران جذابیت بیشتری دارد.
- ثبت دفاتر نمایندگی RO، این دفاتر شخصیت حقوقی داشته و به عنوان یکی از توابع شرکت مادر فعالیت می نماید، از مهمترین خصیصه های این نوع شرکت آن است که باید حداقل دو سال از شروع فعالیت شرکت مادر گذشته باشد. در رابطه با این قسم از شخصیت های حقوقی این نکته مطرح است که خارج از چارچوب فعالیت های شرکت مادر امکان فعالیت اقتصادی را ندارند.
- سرمایه گذاری مشترک JV، که پیچیده ترین نوع از فعالیت می باشد و مراحل قانونی بسیاری را شامل می شود برای فعالیت به همراه یک شریک تجاری چینی می باشد که طی آن یک سرمایه گذار خارجی می تواند تمامی مراحل قانونی را در ابتدا طی نموده و پس از آن دیگر بدون هیچگونه دردسری اقدام به سرمایه گذاری در راستای هدف مشخص شده نماید.
مراحل ثبت شرکت در چین
برای ثبت شرکت تجاری در چین به منظور فعالیت اقتصادی در این کشور ابتدا باید مراحلی را طی نمود که به صورت مختصر در زیر به آن اشاره شده است:
1- ثبت آدرس و نام تجاری شرکت
ابتدایی ترین مرحله از ثبت شرکت در چین(همانند اغلب نقاط دنیا) انتخاب نام تجاری و ادرس محل اقامت برای شرکت مد نظر است که باید مشخصاتی داشته باشد(مطابق قوانین موضوعه کشور).
2- تعیین نوع فعالیت شرکت
برای نظارت و بهبود فرآیندهای مدیریتی کسب و کارها در دسته بندی های مختلفی قرار گرفته اند که صاحبان کسب و کار موظف اند کسب و کار خود را وفق این دسته بندی ها مطرح نمایند.
3- تهیه مدارک مورد نیاز جهت ثبت
برای ثبت شرکت در چین نیاز می باشد تا مدارک زیر را در این مرحله تهیه نمایید:
- تاییدیه نام شرکت صادره از اداره صنعت و تجارت
- لیست دقیق از اطلاعات شرکا و سهام داران شرکت
- ارائه ساختار مدیریتی شرکت اعم از: مشخصات هیات مدیره، بازرس، وکیل و نماینده قانونی و…
- میزان سرمایه شرکت و مبلغ برآوردی کل سرمایه گذاری
- درخواست گواهی تایید:
صدور مجوز فعالیت برای شرکت های تجاری مستلزم دریافت تاییدیه از دو مرجع قانونی در چین می باشد که این دو مرجع به ترتیب وزارت بازرگانی و اداره صنعت و تجارت می باشند.
4- درخواست جواز فعالیت تجاری
پس از دریافت دو تاییدیه مزبور در مرحله قبل، شرکت باید مجوز تجارت آزاد یا سایر مجوزات مرتبط با حوزه فعالیت را از نهادهای مرتبط اخذ نماید.
5- ثبت نام در اداره امنیت عمومی
در میانه مراحل ثبت شرکت در این بخش باید برخی مدارک را جهت دریافت مهر قانونی به اداره امنیت عمومی تسلیم نمود.
6- افتتاح حساب بانکی
برای فعالیت اقتصادی در همه جای دنیا نیاز به داشتن یک حساب بانکی می باشد تا بتوان تراکنش های مالی را در چارچوب قوانین بانکی انجام داد.
7- افتتاح پرونده در اداره مالیات
در چین نیز تمامی فعالان اقتصادی ملزم می باشند قوانین مالیاتی را رعایت نموده و تمامی مدارک مالیاتی را تکمیل نمایند. در این کشور مالیات های متنوعی همچون مالیات بر درآمد، مالیات بر مبلغ معامله و… تعریف شده است که هر کدام عدد خاصی را دارد.
هزینه های ثبت شرکت
در خصوص این مورد اطلاع دقیقی را نمی توان ارائه نمود چراکه هزینه ثبت شرکت تابعی است از متغیرهای بسیاری همچون، نوع شرکت، محل اقامت شرکت، زمینه فعالیت شرکت، مجوزهای مورد نیاز و… که این مولفه ها سبب می شود تا نتوان عدد دقیقی را در این مقاله ارائه کرد؛ اما اگر بخواهیم با در نظر گرفتن تمامی هزینه ها اعم از هزینه های ثبت شرکت و افتتاح حساب و… یک بازه هزینه ای را بیان نماییم این عدد در بازه 10000دلار تا 50000 دلار می باشد.
جمع بندی
با توجه به نکاتی که گفته شد اگر ورود به بازار اقتصادی چین همراه با هدفی روشن و پیشتوانه ای منطقی(صرفا پشتوانه مالی مد نظر نمی باشد.) باشد می توان انتظار داشت تا با استفاده دقیق از امکانات موجود، راه پیشرفت برای کسب و کار مد نظر هموار گردد ولی اگر این ورود به اقتصاد بزرگ چین با نگاهی دقیق و روشن صورت نپذیرفته باشد نمی توان انتظار داشت پیشرفت و موفقیت اقتصادی برای تجارت مورد بحث پدید آید.
پاسخ به دیدگاه