انواع کارت بازرگانی در ایران نوعی جواز تلقی میشوند که شما با داشتن آن میتوانید اقدام به تجارت اعم از صادرات و واردات کالاهای مختلف را انجام دهید. کلیه تجاری که قصد دارند در زمینه تولیدی، صنعتی، خدماتی و یا حتی به صورت موردی (یعنی برای یک بار قصد ترخیص کالا دارند) اقدام به تجارت کالا کنند باید یکی از انواع کارت بازرگانی را دریافت کنند.
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند با داشتن این مجوز در زمینه بازرگانی فعالیت داشته باشند. در صورتی که شخصی درخواست دریافت کارت را داشته باشد از طریق اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران که دارای شعب متعدد در تهران و دیگر استانهای کشور است اقدام به عمل آورند.
انواع کارت بازرگانی
زمانی که شخص یا شرکتی اقدام به دریافت کارت بازرگانی میکند از زمان ثبت سفارشات خود تا پایان ترخیص کالا نیاز دارد تا در مراحل مختلفی از این کارت استفاده کند. بسته به زمینه کاری افراد کارت بازرگانی متفاوتی ارائه میگردد.
کارت بازرگانی خدماتی
شرکتهایی که در زمینه خدمت رسانی در زمینههای مختلف مانند کشاورزی، تعمیرات و نگهداری، چاپ، حمل و نقل، ماشینآلات و … فعالیت دارند مشمول زمینه خدماتی به حساب میآیند و در زمینه فعالیت خود میتوانند امور مرتبط با صادرات یا واردات را انجام دهند.
کارت بازرگانی صنعتی و تولیدی
شرکتهایی که در زمینه تولید و عرضه کالا فعال هستند در دسته شرکتهای تولیدی قرار میگیرند. در بین مابقی شرکتها تقاضای به ثبت رساندن این دسته بیشتر است. شرکتهای صنعتی گروهی هستند که در زمینه عرضه کالا و ارایه خدمات فعالیت میکنند. دارندگان این کارت میتوانند مواد اولیه یا تجهیزات کارگاهی را وارد کنند و بعد از تولید آنرا به کشورهای مختلف صادر کنند.
کارت بازرگانی موردی
افرادی که قصد واردات لوازم یدکی، قطعات خط تولید، ماشینآلات و … را دارند میتوانند برای دوره 6 ماهه طی مجوزی که از وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت میکنند اقدام نمایند. البته بعد از پایان این دوره نیز کارت بازرگانی موردی، قابلیت تمدید دارد.
بیشتر بخوانید:
نحوه واردات قطعات الکترونیکی از چین
شرایط دریافت کارت بازرگانی
اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند اقدام به دریافت کارت بازرگانی کنند البته باید حائز کلیه شرایط و ضوابط قانونی که تعیین شده است، باشند در غیر این صورت امکان دریافت هیچ یک از انواع کارت بازرگانی را نخواهند داشت.
ثبت نام اشخاص حقیقی
- حداقل سن 23 سال
- داشتن کارت پایان خدمت یا برگه معافیت از اختیار
- ارایه مدارک مربوط به احراز هویت همچون: کارت ملی، شناسنامه، عکس رنگی
- ارایه گواهی عدم سوء پیشینه
- ارایه مدارک دانشگاهی معتبر، پروانه کسب، سند مالکیت، مجوز تاسیس و بهرهبرداری، سند و یا اجارهنامه محل کسب جهت تایید صحت فعالیت در امور بازرگانی
- تکمیل فرمهای اینترنتی در سامانه صمت
- ارایه مدارک تایید صلاحیت مالی، تجربی، اخلاقی، توسط دو نفر از اعضای هیات نمایندگان یا دارندگان کارت بازرگانی با 3 سال سابقه.
- ارایه شماره حساب بانکی و پرداخت حق عضویت در اتاق بازرگانی
- گواهی ثبت در دفتر تجاری
- اخذ کد اقتصادی و طرح جامع مالیاتی
- تکمیل و امضا کلیه فرمهای مربوط به تعهدنامه اتاق بازرگانی بهویژه آیین نامه عضویت در اتاق بازرگانی به همراه فرم الف و دال
ثبت نام اشخاص حقوقی
اشخاص حقوقی جهت ثبت نام برای عضویت در اتاق بازرگانی و دریافت کارت اشخاص حقوقی کلیه مدارک ذکر شده در قسمت بالا را همراه با موارد زیر باید همراه داشته باشند:
- مدارکی جهت احراز هویت افراد فعال در زمینه بازرگانی، کلیه اعضای هیات مدیره و مدیر عامل
- مدارک ثبت شرکت شامل آگهی تاسیس، اساسنامه، چارت سازمانی و تغییرات
تفاوت کارت بازرگانی اشخاص حقیقی و حقوقی چیست؟
این دو کارت از نظر برخی شرایط و ضوابط در ثبت نام و صدور کارت با یکدیگر متفاوت هستند. کارت بازرگانی حقیقی منحصر به شخص است یعنی آن نفر به صورت تکی در زمینه بازرگانی فعالیت میکند. در نسخه حقوقی کارت بازرگانی شخصی از طرف شرکت یا موسسه با ارایه مدارک اقدام به دریافت کارت میکند. لازم بذکر است که در تجارتهای سطح بینالملل کارت حقوقی اعتبار بالاتری دارد.
مزایای و معایب کارت بازرگانی
از مزایا و کاربرد کارت بازرگانی به مورد ذیل میتوان اشاره کرد:
- عضویت در اتاق بازرگانی
- واردات از طریق مناطق آزاد
- صادرات کالاهای مجاز بازرگانی
- ارتباط با تجار خارجی
- مبادله اطلاعات تجاری در سطح بینالمللی
- حضور در نمایشگاههای بینالمللی
- ثبت سفارش و ترخیص کالا
- عدم داشتن محکومیت کیفری
- صدور ویزای کاری
- دریافت حقالعمل کاری در گمرک
- قابلیت صدور گواهی مبدا
دقت داشته باشید برخی شرایط منع از دریافت کارت است. بعنوان مثال کارمندان تمام وقت دولت نمیتوانند جزوه واجدین شرایط دریافت کارت باشند. برخی شرایط دیگر نیز نظیر:
- حضور مدیرعامل یا نماینده قانونی آن در مراحل برابر اصل نمودن مدارک
- داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم
- هر واحد ملکی تنها میتواند یک کارت بازرگانی دریافت کند
- مدیرعامل بر اساس مدرک تحصیلی در کلاسهای آموزشی شرکت کند
- برابر اصل نمودن مدارک باید در اتاق بازرگانی صورت گیرد
داشتن این کارت علاوه بر مزایا مسلما دارای معایبی نیز است که از جمله آن پرداخت مالیات و ارزش افزوده است. البته در سالهای اخیر برخی افراد اقدام به اجاره کارت بازرگانی خود میکردند که دچار مشکلات و مسائلی شدند.
چگونگی ابطال کارت بازرگانی
ابطال کارت بازرگانی به دو صورت اجباری و اختیاری انجام میشود. در روش اجباری اگر تخلف یا کار غیرقانونی از سوی دارنده کارت سر زده باشد با رعایت قوانین و تشریفات لازم که از سوی اتاق بازرگانی و وزارت صمت تعین شده به صورت موقتی یا برای همیشگی باطل میگردد.
از جمله دلایلی که منجر به ابطال کارت میشود میتوان به قاچاق کالا اشاره کرد. شخص حقیقی یا حقوقی که مرتکب این عمل شود نه تنها به صورت دائمی یا موقت کارت بازرگانی خود را از دست میدهد بلکه محکومیتهای غذایی و مجازاتی که مرتبط با جرم آن شخص باشد برای فرد خاطی در نظر گرفته میشود.
اگر شخصی پس از مدتی فعالیت در زمینه بازرگانی تمایل به ابطال کارت داشته باشد با مراجعه به اتاق بازرگانی یا اداره صمت شهر خود با ارایه مدارک و مستندات لازم میتواند اقدامات لازم در زمینه ابطال کارت را انجام دهد.
- تسلیم نمودن اصل کارت بازرگانی
- ارایه گواهی آخرین اظهارنامه مالیاتی که تاییدیه لازم از سوی اداره مالیات را داشته باشد
- اظهارنامه مرتبط با باطل شدن ثبت دفاتر تجاری
- ارایه صورتجلسه مجمع عمومی برای شرکتهای سهامی خاص و عام و تعاونیها (برای شرکتهای دیگر صورتجلسه هیات مدیره باید باشد)
- در صورتی که شرکت منحل شده باشد و تصمیم هیات مدیره به باطل کردن کارت بازرگانی باشد، باید در روزنامه رسمی به این موضوع اشاره شود و یک نسخه از روزنامه را ارایه دهند.
کلام پایانی
در کنار داشتن مزایا یکسری معایب از جمله پرداخت مالیات و امور اداری در دریافت و تمدید انواع کارت بازرگانی وجود دارد. اگر بدنبال خرید قطعات الکترونیکی از کشور چین و برندهای معروف بدون دغدغه هستید اما نمیخواهید درگیر امور گمرکی، پرداخت عوارض و نوسانات قیمت ارز شوید. مجموعه ایران کامپو را بعنوان یکی از گزینههای پیشنهادی خود قرار دهید.
با توجه به قوانین گمرکی در این سالها و ممنوعیت واردات قطعات و لوازمی که در ایران ساخته میشوند و یا مشابه آنها، مجموعه ایران کامپو با وجود تحریمها و قوانین سخت گمرکی توانسته در چند سال اخیر قطعات الکترونیکی مختلفی را وارد و تامین کند. جهت خرید میتوانید شرکت ما را بعنوان یکی از گزینههای انتخابی خود قرار دهید. و قبل از انجام هر نوع خرید با مشاوران و کارشناسان فروش مجموعه در تماس باشید.
پاسخ به دیدگاه